Avaimet onnistuneeseen koesuoritukseen   

"Iloisesti, halukkaasti, energisesti toimiva koira, joka tekee liikkeet täsmällisesti ja sääntöjen mukaisesti halutusta vihjeestä. Ohjaajalla luottavainen ja varma olo siitä, että hänen ja koiran välinen yhteys on rikkoutumaton."

Ei ole utopiaa, mutta vaatii tietoa, taitoa ja ennen kaikkea intoa ja ahkeruutta, sillä tavoitteen saavuttaminen koostuu monen eri osa-alueen hallitsemisesta. Syyskauden aikana kokoontuu kokeisiin tähtäävien valmennusryhmä, jossa keskitytään käytännön koulutus edellä teemoihin, joita tulee käydä läpi, jotta koeliikkeiden suorittaminen yhdessä koiran kanssa sujuu onnistuneesti ja hyvällä fiiliksellä.

Energisyys - tarkkuus: keston rakentaminen
Tämän teeman puitteissa keskitymme siihen, minkälaisia haasteita pitkäkestoisen käytöksen kouluttaminen pitää sisällään. Huolimaton tai väärin tehty keston lisääminen johtaa helposti joko motivaation laskemiseen tai turhautumisesta johtuvaan ääntelyyn tai muuhun ylimääräiseen “roskakäyttäytymiseen”. Molemmissa tapauksissa koiran käyttäytymisen tarkkuus laskee. Ja ohjaajan v-käyrä nousee. Nyt otetaan käppyrät haltuun!

Suunnitelmallisuus - nopeat päätökset: häiriöt ja yleistäminen
Tuttu “kyllä se kotona osaa” -ilmiö on lähinnä ohjaajan oman mielen hallintaan keskittyvä haaste, teoria ei ole ydinfysiikkaa tässä(kään) tapauksessa. Usein koulutuksen käsijarru irtoaa ja vaadimme koiralta enemmän kuin mitä ympäristö ja sen häiriöt edellyttävät. Ei saisi osua kokeisiin tämä tilanne, valmistautuminen on kaiken a ja o. Toisaalta elämä laboratorion ulkopuolella vaatii joskus nopeitakin muutoksia omaan toimintaan. Opetellaan suunnittelemaan, mutta myös vetämään lonkalta!

Rutiinit - yllätyksellisyys: ärsykekontrolli
Suoritusvarmuuteen liittyy aina jossain määrin myös rutiinit. Kaavamaisuus toisinaan tukahduttaa energian, toisinaan se tuottaa energiaa. Toisaalta yllätyksellisyys pitää antennit pystyssä ja tekemisen mielekkäänä. Päivän harjoitukset keskittyvät korvien käyttöönottoon energiaa hukkaamatta.

Kärsivällisyys - luottamus: palkattomuus ja ylläpito
Yleensä kouluttajat keskittyvät hyvin rakentamaan käytöksiä, mutta kun on aika ylläpitää käytöstä, se alkaakin rapautua. Syitä on monia. Viimeinen tapaaminen käytetään siihen, että harjoitellaan ylläpitokoulutuksen kulmakiviä: luodaan iloa, energiaa ja luottamusta siihen, että ohjaaja lopulta palkitsee hyvän suorituksen.

Läpikulkevina teemoina ovat koiran motivaatio, palkitseminen, koulutuksen suunnittelu ja kirjanpito.

Kesto: Neljä valmennuspäivää (á n. 5h): jotka pitävät sisällään napakan teoriaosuuden + runsaasti käytännön koulutusta kahden kouluttajan johdolla (vähintään 2x20 min per koirakko)
Sisältö: luennot, käytännön harjoitukset, ennakkomateriaalit ja -tehtävät, Facebook-ryhmä valmennuspäivien väliseen työskentelyyn + treenivideoiden kommentointi kerran viikossa
Ryhmäkoko:  Maks. 10 koirakkoa

Koko paketin sijaan, voit myös ostaa 1 – 3 kertaa, juuri teille sopivaan teemapäivään/teemapäiviin. Jos ostat vain 1 tai 2 päivää, et pääse osaksi Facebook yhteisöä, mutta saat silti ennakkotehtävät ja kommentoimme päivän jälkeen 1 – 3 treenivideotasi whatsappissa tai messengerissä.

Valmennus on tarkoitettu tokoa, rally-tokoa ja pk-lajeja harrastaville ja näitä lajeja kouluttaville henkilöille. Valmennettavat voivat ottaa työn alle itse valitsemansa käytöksen/käytökset. Syksyn aikana voi työstää yhtä käytöstä tai ottaa eri käytöksiä työn alle teemojen edetessä.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.