Käytösongelmien hoito

Arki koiran kanssa ei aina ole helppoa tai sujuvaa. Koira saattaa räyhätä vastaantuleville koirille lenkillä, tuhota tavaroita tai haukkua jäädessään yksin. Se saattaa pelätä lapsia, autoja tai vaikka polkupyöriä ja reagoida niihin aggressiivisesti. Ei myöskään ole tavatonta, että hoitotoimenpiteet aiheuttavat haasteita tai että koira vetää lenkillä kuin paraskin valjakkokoira tai että ovikello aiheuttaa niin suuria tunteita, että vieraiden tuleminen ei ole enää kenellekään kivaa. Monet niistä asioista, joita meidän ihmisten arki koiralta vaatii, eivät suinkaan ole niille itsestäänselvyyksiä ja nämä ristiriidat aiheuttavat helposti stressiä ja ongelmia koiraperheen elämässä.

Koiran käytösongelmien kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin. Niistä ei kannata myöskään kokea syyllisyyttä eikä niitä kannata hävetä. Koirat ovat yksilöitä ja niiden käytös on aina monen monen asian summa. Käytösongelmat eivät siis ole sinun syytäsi. Myöskään koirasi ei tahallaan käyttäydy ei-toivotulla tavalla. Jos koirasi käytös aiheuttaa ongelmia arjessa kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä mahdollisimman nopeasti kouluttajaan, sillä mitä pikemmin käytökseen puututaan sen helpompi sitä on muuttaa.

Ennen ensimmäistä tapaamistamme lähetämme sinulle sähköpostitse kaavakkeen, jossa kysellään koiran taustoista, arkirutiineista ja ongelman historiasta. Sen lisäksi, että kaavake auttaa meitä valmistautumaan ensimmäiseen tapaamiseen, se rohkaisee myös sinua pohtimaan koiran käytöstä monesta näkökulmasta jo ennen ensimmäistä tapaamista.

Ensimmäisen tapaamisen aikana käymme yhdessä läpi niitä tilanteita, joissa ongelmakäytöstä ilmenee ja pohdimme millaisia muutoksia toivoisit koulutuksella saavutettavan. Mietimme koulutukseen käytettävää aikaa ja resursseja ja käymme läpi erilaisia keinoja, joiden avulla ongelma saataisiin jo heti aluksi hallintaan. Tapaamisen perusteella laadimme pidemmän tähtäimen kirjallisen koulutussuunnitelman ja päätämme mahdollisista jatkotapaamisista. Hoidon aikana saat myös tarvittaessa apua sähköpostitse, Whatsappilla tai puhelimella. Alla olevasta kuvasta saat kokonaiskuvan hoitoprosessista. 
 
Hinta: Ensimmäinen tapaaminen (kestää yleensä n 2 tuntia) johon sisältyy henkilökohtainen kirjallinen koulutussuunnitelma ja koulutuksen etenemisen seuranta 180€ +  mahdolliset kilometrikorvaukset Muijalan hallilta (Sampokuja 3) 0,46€/km. Seuraavat tapaamiset 60€/kerta (45 min.). 

KOULUTUSPAKETIT KÄYTÖSONGELMIEN HOITOON 

Joskus yksi tapaaminen ja kirjalliset koulutusohjeet riittävät hyvin ja omistaja pystyy viemään koulutusta eteenpäin ilman lisätapaamisia. Näin varsinkin silloin, kun sekä koiralla että omistajalla on jo jonkin verran taitoja ja tietoa. Useimmiten kuitenkin yksi tai kaksi lisätapaamista on tarpeen. Jatkotapaamisissa analysoidaan yhdessä koulutuksen edistymistä, ratkotaan mahdollisia, koulutuksen aikana ilmenneitä haasteita, ja suunnitellaan jatkoa.  Useamman tapaamisen sopiminen jo heti koulutuksen alussa tuo prosessiin myös jatkuvuutta ja koulutukseen on helpompi sitoutua, kun tietää että pääsee tapaamaan kouluttajan uudelleen. 

Paketti S: 
230€ (sis alv 24%)

 • Alkukartoitustapaaminen (1.5 - 2h)
 • Yhteenveto tapaamisesta ja kirjalliset harjoitusohjeet
 • Kouluttajan tuki sähköpostitse, puhelimitse tai whatsappilla (n. 1-2 kk ajan)
 • Seurantatapaaminen (45 min.)
Paketti M: 290€ (sis alv 24%) 

 • Alkukartoitustapaaminen (1.5 - 2h)
 • Yhteenveto tapaamisesta ja kirjalliset harjoitusohjeet
 • Kouluttajan tuki sähköpostitse, puhelimitse tai whatsappilla (n. 1-2 kk ajan)
 • Kaksi seurantatapaamista ( 2 x 45 min.)

 • Voit tilata sekä ongelmakäytöskonsultaation että koulutuspaketin täyttämällä lyhyen ennakkotietokaavakkeen täällä, soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia.

  Sanna 041-4994420, Susanna 050-4907892
  info@lohjankoirakeskus.fi