Koirahieronta

Voit nyt hemmotella koiraasi Koiriksella. Koirahieroja Nina Tirkkonen hieroo koiria tiloissamme. Vapaat ajat voit kurkata kalenterista tai tiedustella sähköpostilla!
  • 30 min tutustumis-/harjoituskäynti 45€ (pennut/arat koirat) 
  • 60 min hieronta 65€
(hinnat sisältävät alv 24%)

Maksu käteisellä, kortilla tai mobile paylla. 

Nina on valmistunut koirahierojaksi Taitotalosta vuoden 2024 alussa. Tämän lisäksi Nina on suorittanut myös eläintenkouluttajan ammattitutkinnon, joten Nina voi auttaa teitä myös käsiteltävänä olemisen harjoittelussa. 

Varaa aika hierontaan

Miksi ja milloin koiraa olisi hyvä hieroa?

- Koiraa on hyvä hieroa ennaltaehkäisevästi, jotta vältytään lihasten isoilta jumitiloilta, jotka aiheuttavat koiralle epäpuhdasta liikettä, kipua ja epämiellyttävää oloa. Mieluiten hierotaan/huolletaan koiraa joka ei vielä oirehdi.

Miten tunnistan koiran hieronnan tarpeen?
- Koirasi ei ehkä enää hyppääkään autoon tai sohvalle kevyesti vaan empii ennen hyppyä, varoo/väistää toisia koiria leikkiessään, koirasi kävelee vinossa, turkin ravistelu ei mene läpi kropan vaan jää vajaaksi, koirasi venyttelee enemmän etu tai takapäätä, tai venyttely on lisääntynyt.

- Koirasi seisoo jalat rungon alla tai kävelee lyhyellä askeleella. Koirasi on alkanut peitsata, mitä se normaalisti aiemmin tehnyt. Värähteleekö koirasi selkä harjatessa tai väistääkö koira turkkia harjatessa? Kaikki nämä edellä mainitut asiat voivat viitata koiran lihaskireyksiin.

- Hierontaan mielellään 1-2 viikkoa ennen näyttelyitä tai kisoja, jotta lihaksilla on aikaa palautua täyteen suorituskykyynsä.

- Hihnassa vetäminen, liukkaat lattiat/pinnat, runsas uiminen tai talvisin suuret lumimäärät aiheuttavat herkästi lihaskireyksiä koiran liukastellessa, kävellessä liukkaalla jäisellä maalla tai ihan hangessa kahlatessa/telmiessä.
Märkä, kolea ja tuulinen sää saa jotkin koirat helposti palelemaan, joka aiheuttaa lihaskireyttä.

- Innokas koira, joka leikkii muiden koirien kanssa riehakkaasti tai tykkää juosta päätäpahkaa pallon perässä tms. (äkkinäiset suunnan vaihdokset ja spurtit)

- Hieronta vapauttaa hyvänolon hormoneja koiran kehoon, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, auttaa poistamaan kertyneitä kuona-aineita kehosta, sekä helpottaa faskiakireyksiä.

- Niin kotikoiraa, harraste- kisa-, työ- tai näyttelykoiraa on hyvä käyttää säännöllisesti hieronnassa.

- Operoidun/loukkaantuneen koiran jälkihoidossa hieronnasta on monesti suuri hyöty toipumisprosessissa. Kysy kuitenkin eläinlääkärin suositus/mielipide hieronnan aloittamiseen!

- Jo pentukoiran kanssa voi tulla hierontaan, jossa pentua totutetaan kosketukseen, harjoitellaan hieronta-asentoa ja tehdään pennulle hyvä käyntikokemus jo nuoresta pitäen. Tällöin varsinaisen hieronnan aloittaminen on helpompaa kun hierontatilanne on jo tuttu.

- Suosittelen hierontaa myös stressaavalle ja aralle koiralle, joka jännittää herkästi. Monesti arka koira jännittää arjessaan paljon erilaisia asioita/tilanteita, jotka saavat myös lihaksiin jännitystilan ja tämän myötä kipeät lihakset koiralla kiristää mieltä ja se voi heijastua epätoivottuna käytöksenä. Hieronta antaa niin psyykkisesti kuin fyysisesti koiralle rentoutushetken, jolloin voidaan rentouttaa keho ja mieli jännittyneisyyden kuormasta ja kireyksistä.

- Varsinaisen hieronnan aloittamista suositellaan koirille, jotka ovat kasvaneet täysikasvuiseksi. Tämä on rodusta riippuen yksilöllistä, mutta noin 1-1,5 vuotiaat koirat.

- Mikäli koirasi on jo aikuinen, hieronta on koirallesi ensimmäinen tai pitkä aika edellisestä hieronnasta, voi jumeja löytyä runsaammin ja kaikkea ei saada kerralla hierottua auki. Tällöin hierontaväli voi olla lyhyempi, jotta koira saadaan käsiteltyä kauttaaltaan.

Milloin koiraa ei hierota?
- Yleisimpiä syitä: juoksut, tiineys, imetys, valeraskaus, akuutit traumat (avohaavat, murtumat, revähdykset), pahanlaatuiset kasvaimet, tulehdustilat, jotkin lääkekuurit (esim. antibiootit), akuutti sairaus (esim. ripuli, oksentelu, kennelyskä).
- Tuoreissa traumatapauksissa kannattaa myös kysyä koiraasi hoitaneelta eläinlääkäriltä ja varmistua hieronnan sopivuudesta.
Myös sairauksien kohdalla on hyvä varmistaa eläinlääkäriltä mikäli koirallasi on sydänsairaus, epilepsia, Addisonin tai Cushingin oireyhtymä tai muu jatkuvaa lääkitystä vaativa sairaus.

Muistathan että rokotusten jälkeen on hyvä pitää 7vrk varoaika ennenkuin koira tulee hierontaan.
Myös ennen ja jälkeen rankkojen urheilusuoritusten, sekä kisojen välillä on hyvä olla muutama päivä väliä ja antaa koiran palautua rauhassa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen hierontaan tuloa?
- Koiran kevyt ulkoilutus, jotta se saa tarpeensa tehtyä.
- Vältä hierontapäivänä rankkaa liikuntaa. Muista että hieronnan jälkeen on myös hyvä ottaa rauhallisesti ensimäiset 2 päivää.
- Koiran ei tulisi syödä 2-3h tuntiin ennen hierontaa, pienet makupalat ei haittaa.
- Hieronta sujuu parhaiten kun hierontatila saadaan rauhoitettua.
- On hyvä että omistaja on läsnä hieronnan ajan ja tarvittaessa auttaa koiraa rentoutumaan.
- Muista ottaa koiralle omia nameja mukaan, etenkin jos koiralla on ruokarajoitteita.
- Koira tulisi pitää lämpinänä hieronnan jälkeen, joten takki/paita tai mantteli olisi hyvä pukea hieronnan jälkeen.

Mikäli jokin hierontaan liittyvä asia mietityttää, varmistathan hierontaa varatessa voiko koiraasi hieroa.

Lämpimästi tervetuloa!


Varaa aika hierontaan