Seija Mämmelä
Kouluttaja

Koirat ovat olleet osa elämääni vuodesta 2004. Ensimmäiset koirakumppanukseni olivat englanninspringerspanieli ja bordercollie, jotka molemmat harrastivat koulutustunnuksen tokon erikoisvoittajaluokasta. Miina kilpaili myös agilityssa, ja lisäksi harrastimme vesipelastusta ja jäljestystä.

Tätä nykyä meillä asuu nuori bordercollie Minna, joka puuhaa vesipelastusta, tokoa, rallytokoa, metsäjälkeä ja hoopersia. Paras yhteinen harrastuksemme on metsissä vaeltelu ja poluilla juokseminen. Aivan äskettäin Minna sai kaverikseen vielä nuoremman bordercollietytön Main. Aika näyttää, mistä kaikesta Mai innostuu. 

Minua kiehtoo tavattomasti koirien persoona, koiran oppiminen ja opettaminen, koiranlukutaito, ihmisen ja koiran suhde sekä koirien hämmästyttävä hajuaisti. Minusta on kiva tavata erilaisia koiria ja auttaa niiden ohjaajia tekemään yhteistyötä koiriensa kanssa. Vuosien varrella olen käynyt operantin koulutuksen kursseja, kouluttautunut tokon koulutusohjaajaksi, toiminut liikkeenohjaajana sekä hankkinut tietoa koirien jalostuksesta muun muassa kasvattajakursseilla.