Alexandra Åvall
Eläintenkouluttaja (AT)

Alexandra, tuttavallisemmin Alex, täällä hei.

Kasvoin, kirjaimellisesti, kylki kyljessä koirien kanssa. Nukuin pienenä yhdessä perheeni kettuterrierin kanssa koiranpedissä ja sänkyjen alla. Siellä missä koira niin siellä myös Alex, aina. Kokemusperustani on vahvasti terrierimäinen; olen kasvanut kettuterriereiden ja norwichien kanssa, ja nyt löytyy kaksi kettuterrieriä kotoa. Myöhemmin on laajennettu myös muihin koirarotuihin ja tällä hetkellä koiria pyörii jaloissa hurjat kuusi kappaletta; siperian husky, kaksi kettuterrieriä, sakemanni mummeli ja sekarotuisia pienempi sekä isompi rescue. Eikä se siihen lopu, koska pihalla käyskentelee vielä tämän lisäksi poni ja hevonen.

Monipuolinen kokemus kasvattaa taitoja, jokainen meidän eläimistä onkin hyvin omanlaisensa yksilö joka koulii minua kouluttajana kehittymään jatkuvasti.

Suoritin 2021 keväällä eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja sitä ennen opiskelin Suomen Eläinkoulutuskeskuksella kouluttajan perusopintoja. Näitä ennen on tullut opiskeltua itsenäisesti sekä teoriaa että käytäntöä omien ja tuttujeni koirien kera, kirjahyllyni pursuaa jo liitoksistaan eläinkirjoista ja lähteiden kerääminen meneekin tässä vaiheessa melkein intohimosta.

Eläintenkouluttajaksi päädyin parin kiertoreitin kautta joissa kävin hetkellisesti ensin hevosia hoitamassa Ypäjällä ja sitten päädyin useammaksi vuodeksi eläinkaupan myyjäksi, josta sitten vihdoin siirryin näihin hommiin.
Tästä eteenpäin saan toivottavasti jatkokouluttautua yllin kyllin, niin paljon ettei jaksa enää enempää...mikä on mahdottomuus koska tähän ei kyllästy ikinä!

Kouluttajana olen erityisen kiinnostunut eläinten omaehtoisuudesta ja valinnanvapauden mahdollistamisesta kouluttamisessa sekä arjessa. Käytänkin omassa arjessani eläinten kanssa paljon erilaisia startti- ja stoppinappuloita. Pienet teot kantavat pitkälle ja muodostavat vahvan vuorovaikutussuhteen omistajan ja eläimen välille, ja kun tämä toteutuu leviää siitä kasvoilleni hymy korvasta korvaan. Mikä sen ihanampaa kuin ymmärtää ja tulla ymmärretyksi, olit sitten eläin tai ihminen.

Koiraharrastuslajeista tutuimmat ovat Nose Work ja vetolajit mutta kyllä vanhakin koira oppii uusia temppuja, ja jos koirakin niin kyllä minäkin.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.