Mervi Niemi
Eläintenkouluttaja (EAT)
Eläinten kouluttamisen saralla parhaita kouluttajia ovat olleet eläimet, joita olen elämäni aikana kohdannut. Erityisen kiinnostukseni kohteena ovat koirat ja hevoset, vaikka kokemusta muidenkin eläinlajien kouluttamisesta on. Tietoa ja osaamista olen ehtinyt 25 harrastusvuoden aikana hakea lukuisilta yksittäisiltä luennoilta, sekä koulutustekniikan kursseilta eli ns. kanakursseilta.

Ammatillisen koulutuksen puolella olen kehittänyt asiantuntijuuttani suorittamalla Amiedussa vuonna 2011 eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläintenkouluttaja. Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon (eläintenkouluttamisen osaamisala) suoritin 4/2021. Pakollisen osan lisäksi suoritin valinnaisen osan "Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta" ja syksyllä 2021 työn alla on "Työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen".

Koiraurheilulajeista osaamiseni keskittyy suojelun eri osa-alueiden ja hajutyöskentelyn kouluttamiseen. Nykyiset käsitykseni hajutyöskentelyn kouluttamisesta lähti vuonna 2006 HundCampukselta Ruotsista. Tämän jälkeen oppia on tullut ammennettua monista alan ammattilaisten erikoistsintäseminaareista (mm. Juha Pasanen, Ilkka Hormila, Esa K. Viitala, Adee Schoon, Ruud Haak, Paola Prada). Koska haluan saavuttaa kokonaisvaltaisen ymmärryksen koirasta eläimenä, olen suorittanut Taitotalolla (ent. Amiedu) koirahierojaopinnot, sekä pyrkinyt perehtymään myös ruokintaan ja valmennusfysiologiaan.

Voit lukea lisää minusta Suomen Eläinkoulutuskeskuksen sivuilta


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.