Nina Sokolow
Eläintenkouluttaja (AT)

Saat Ninan kiinni osoitteesta nina.sokolow@lohjankoirakeskus.fi

Eläimet, erityisesti koirat ja hevoset ovat kuuluneet elämääni jo ihan lapsesta asti. Olen valmistunut Eläintenkouluttajaksi keväällä 2016. Ennen ammattitutkinnon suorittamista olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa: – Käyttäytymistieteellisen Kouluttajakoulutuksen keväällä 2009 – Ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot keväällä 2010 – Hajuerottelu-kurssin keväällä 2012 Pelastuskoiraliiton järjestämänä: – Tunnistusjälkikoulutusryhmässä mukana – Pelastuskoiraohjaaja kouluttajakoulutus keväällä 2015.

Käyn myös aktiivisesti koirien koulutukseen, käyttäytymiseen ja terveyteen liittyvillä luennoilla vuosien varrella, mm. Tommy Wiren, Tuire Kaimio, Kaisa Hilska, Marjatta Snellman, Leena Piira, Janina Råsted, David Appleby, Tuulia Appleby, Katriina Tiira, Sanni Somppi, Esa K. Viitala, Ilkka Hormila, Mia Skogster ja Minna Tallberg ovat rikastuttaneet osaamistani.

Harrastan myös aktiivisesti omien koirieni kanssa. Tällä hetkellä kotonani asuu 5-vuotias Belgianpaimenkoira malinois narttu, joka on suorittanut pelastuskoirien maastoetsinnän peruskokeen syksyllä 2017 ja -loppukokeen syksyllä 2019, perusjälkikokeen kesällä 2021, BH-kokeen 2018 sekä Tokossa koulutustunnukset TK1 ja TK2.  Ja 1-vuotias Belgianpaimenkoira malinois narttu, aloittelee pelastuskoiran uraa sekä harjoittelee myös Tokoa. 

Edesmenneen snautseriurokseni kanssa harrastinagilityä, tokoa ja hakua ja myös jo tuonpuoleisiin siirtyneen käyttölinjaisen saksanpaimenkoirani kanssa harrastin PK-tottelevaisuutta (BH-koe suoritettu syksyllä 2012), Nose Workia, hajuerottelua, ID-jälkeä ja pelastushakua.  Samassa taloudessa asuu myös mieheni ja hänen 2-vuotias labradorinnoutajansa.

Koirien ja omistajien kouluttaminen on intohimoni, sekä eläimien hyvinvoinnin lisääminen on minulle erityisen tärkeää. Tällä hetkellä koulutan neljänä iltana viikossa Lohjan koirakeskuksessa tokoa, BH-kursseja ja erilaisia hajutyöskentelylajeja.

Olen työskennellyt Kemiössä sijaitsevassa Avustajakoirakoulussa ja  toimin edelleen yhden avustajakoirakon peesarina. Koulutan myös Länsi-Uudenmaan koirayhdistyksessä pelastuskoiraryhmää, lajeina henkilöetsintä ja jäljestys.