Onnistu ohituksissa   


Onnistu ohituksissa -kurssi on tarkoitettu koirille, joille toisten koirien ohittaminen on vaikeaa eli arkikielellä sanottuna remmiräyhääjille. Rähjäämisen syy voi olla pelko, epävarmuus ja joskus myös yli-innokkuus. Tyypillistä on myös turhautuminen, kun hihna estää kommunikoinnin, väistämisen tai pakenemisen.

Kurssilla sekä omistaja että koira pääsevät opettelemaan uuden tavan toimia ohitustilanteissa. Harjoittelemme oikea aikaista palkkausta, vaikeista tilanteista selviämistä sekä remmin käyttöä. Harjoituksia tehdään alkuun kontrolloidussa ympäristössä ja tilanteissa kunkin koirakon tason mukaisesti ja koirakoiden edistyessä niitä siirretään yhä enemmän "oikeita" tilanteita vastaaviin tilanteisiin.

Kurssi on suunniteltu niin, että jokainen koirakko saa yksilöllistä ohjausta joka pureutuu juuri heidän ongelmakohtiinsa:
  • Kurssi alkaa 30 minuutin yksityistunnilla, jossa ohituskoirina toimivat ohjaajan omat koirat. 
  • Jokaiselle koirakolle suunnitellaan juuri heille sopiva tapa edetä. 
  • Myöhemmin kurssilaiset treenaavat pareittain ja kurssin edetessä koiria vaihdellaan ja lisätään. 
Kurssilaisille siis jaetaan ennen ensimmäistä käytännön kertaa omat "ajat" kutakin tapaamista varten. Näin taataan se, että jokainen saa yksilöllistä ohjausta juuri omiin tarpeisiin. Kurssille tulijat saavat täytettäväkseen ennakkotietolomakkeen ennen kurssille tuloa.

Kurssilaisilla on mahdollisuus varata lisäksi henkilökohtainen koulutusaika ohitus- ja hihnakäytöksen kouluttamiseen kurssihintaan 20e/30 min!
Kurssilla käytetään positiivista vahvistamista ja vastaehdollistamista eikä koiraa pelotella tai stressata turhaan. Kouluttajamme ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n eettisiä sääntöjä. Voit siis tulla kurssille luottaen siihen, ettei koiraasi (sen paremmin kuin sinuakaan) kohdella huonosti!

Sisältö: 
  • Luento ja 5 käytännön harjoituskertaa 
  • 5 käytännön treeniä joista 1 - 2 yksityisohjauksessa (jokainen saa  omat ajat ensimmäiselle kerralle luennolla)  
  • Kirjallinen materiaali
Kesto: 5 viikkoa
Ryhmäkoko: Maks. 6 koirakkoa

Kouluttaja
: Kouluttajana elokuun kurssilla toimii ongelmakäytöksiin erikoistunut, eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon tehnyt kouluttaja Susanna Gustafsson

Tarpeen mukaan käytännön harjoituksia järjestetään myös yksittäisinä aikoina, joten jos kaikki ennalta ilmoitetut ajat eivät sinulle sovi, voimme järjestää treenit myös jonain muuna päivänä. 

Kurssipaikka: Harjoitukset pidetään Lohjan Koirakeskuksen Muijalan hallin parkkipaikalla ja hallin lähiympäristössä.
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.