Onnistu ohituksissa   


Onnistu ohituksissa -kurssi on tarkoitettu koirille, joille toisten koirien ohittaminen on vaikeaa eli arkikielellä sanottuna remmiräyhääjille. Kurssi on suunniteltu siten, että saatte yksilöllistä, teille räätälöityä ohjausta. Kurssilla pääsette hyötymään sekä yksityiskoulutuksesta että ryhmäharjoituksista.
Rähjäämisen syy voi olla pelko, epävarmuus ja joskus myös yli-innokkuus. Tyypillistä on myös turhautuminen, kun hihna estää kommunikoinnin, väistämisen tai pakenemisen. Kouluttajamme selvittää alkukartoituksen ja tapaamisten perusteella rähjäämisen juurisyyt ja luo teille sopivan harjoitusohjelman sen pohjalta.

Kurssilla sekä omistaja että koira pääsevät opettelemaan uuden tavan toimia ohitustilanteissa. Harjoittelemme oikea aikaista palkkausta, vaikeista tilanteista selviämistä sekä remmin käyttöä. Harjoituksia tehdään alkuun kontrolloidussa ympäristössä ja tilanteissa kunkin koirakon tason mukaisesti ja koirakoiden edistyessä niitä siirretään yhä enemmän "oikeita" tilanteita vastaaviin tilanteisiin.

Kurssi on suunniteltu niin, että jokainen koirakko saa yksilöllistä ohjausta joka pureutuu juuri heidän ongelmakohtiinsa:

  • Jokaiselle koirakolle tehdään alkukartoitus jonka pohjalta kouluttaja suunnittelee juuri teille sopivat harjoitukset
  • Ennen ryhmätunteja jokainen koirakko tapaa kouluttajan ainakin yhden kerran 30 minuutin yksityistunnilla, jossa ohituskoirina toimivat ohjaajan omat koirat. 
  • Jokaiselle koirakolle suunnitellaan juuri heille sopiva tapa edetä. 
  • Myöhemmin kurssilaiset treenaavat pareittain ja kurssin edetessä koiria vaihdellaan ja lisätään. 
Kurssilaisille siis jaetaan ennen ensimmäistä käytännön kertaa omat "ajat" kutakin tapaamista varten. Näin taataan se, että jokainen saa yksilöllistä ohjausta juuri omiin tarpeisiin. Kurssille tulijat saavat täytettäväkseen ennakkotietolomakkeen ennen kurssille tuloa.

Kurssilaisilla on mahdollisuus varata lisäksi henkilökohtainen koulutusaika ohitus- ja hihnakäytöksen kouluttamiseen kurssihintaan 20e/30 min!
Kurssilla käytetään positiivista vahvistamista ja vastaehdollistamista eikä koiraa pelotella tai stressata turhaan. Kouluttajamme ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n eettisiä sääntöjä. Voit siis tulla kurssille luottaen siihen, ettei koiraasi (sen paremmin kuin sinuakaan) kohdella huonosti!

Sisältö: 

  • Liveluento 
  • 5 käytännön treenikertaa, joista 1-2 yksityisohjauksessa (jokainen saa omat ajat ensimmäiselle kerralle luennolla)  
  • Kirjallinen materiaali
Kouluttaja: Nina Sokolow

Ryhmäkoko:
 maks. 6 koirakkoa

Tarpeen mukaan käytännön harjoituksia järjestetään myös yksittäisinä aikoina, joten jos kaikki ennalta ilmoitetut ajat eivät sinulle sovi, voimme järjestää treenit myös jonain muuna päivänä. 

toukokuu