Heikki Karjalainen
Agility koulutusohjaaja

Agility on koiran ja ohjaajan yhteinen harrastus, jossa leikitään ja pelataan, palkataan ja kehutaan sekä koiraa että ohjaajaa, tehdään esteitä ja opitaan erilaisia ohjauksia. Ja välillä myös saatetaan juosta täysillä. Agility on parhaimmillaan koiralle ja ohjaajalle hyvää oloa tuova vapaa-ajanviettotapa, jossa pystyy keskittymään itselleen mieluisaan toimintaan.

Yksi koirankoulutuksessa käytettävistä sloganeista kuuluu seuraavasti: "Jos haluat muuttaa koiran käytöstä, muuta omaa käytöstäsi." Agilitykentällä saattaa olla vaikkapa putki tai rengas, mutta esteen suorittamisen asemesta koira kiertääkin esteen. Tällöin ohjaajan täytyy tehdä jotain eri lailla, muuttaa treeniään jotenkin, koska saman asian toistaminen johtaa samaan lopputuloksen. Mutta miten? Tämä oman käytöksen pienikin muutos on joskus hankalaa. Aina ei edes tiedä, "Kuinka minun sitten pitäisi muuttaa käytöstäni?", jotta saisin koiran putkeen tai suorittamaan renkaan. Näihin pieniin oman käytöksen muutoksiin, oman agilityohjauksen parannuksiin on hyvä saada selkeitä ohjeita ja vieläpä kannustavassa ja rohkaisevassa ilmapiirissä.

Ajatus että agilitykentällä ollaan vapaa-ajan harrastuksen parissa, tehdään koiran kanssa yhteistä kivaa ja siinä samalla - kuin ohimennen - opitaan pieniä uusia juttuja, on juurikin se kombinaatio johon treenikentällä ja koutsauksessani aina pyrin. Hyvän mielen ja fiiliksen kokemus on kaikkein tärkein seikka koiraharrastuksissa!

Eläinkouluttajan perustutkinnon olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Saamiani positiiviseen vahvistamiseen perustuvia oppeja olen täydentänyt useilla eri kursseilla, mm. kouluttamalla kanoja ja Suomen Agilityliiton Agilityn koulutusohjaajakurssilla. Oman koirakoulun kautta olen saanut kouluttaa kymmeniä eri rotuisia koiria mm. pentukursseilla, arkitaidot -kursseilla, agilityssä, jäljellä ja yksityistunneilla. Suomeksi ja englanniksi. Kotilaumaamme kuuluu porokoiranarttu ja pentuikäinen lapinkoirauros.

Tervetuloa mukaan, nähdään treenikentillä!

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.