Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Nose Work- alkeiskurssi

Nose Work on hurjan suosion viime vuosina saavuttanut hajutyöskentelylaji, jossa koira opetetaan etsimään ennalta määrättyjä hajuja eri ympäristöissä (ks. lajiesittely alta).

Haistelu ja nenän käyttö on koiraeläimille lajityypillistä toimintaa, josta ne myös nauttivat hurjasti. Nose Work tarjoaa mahdollisuuden harjoitella nenätyöskentelyä tavalla, joka sopii kaikille koirakoille, iästä ja aiemmista taidoista riippumatta. Hajutyöskentely on oiva tapa virikkeistää koiraa ja tarjota sille tekemistä, joka on sille luontaista. 

Hajutyöskentelyharjoitusten kautta myös ihmisille tarjotuu mahdollisuus kurkistaa koirien maailmaan, joka jäsentyy pitkälti juuri hajujen kautta. 

Alkeiskurssilla opetamme koirallesi Nose Workin ykkösluokassa käytetyn eucalyptus hajun ja harjoitelemme etsintää laatikoista ja sisätiloista. Kurssi ei vaadi ennakkotietoja tai -taitoja sen paremmin koiralta kuion omistajaltakaan. Tarvittaessa jokainen koira harjoittelee erikseen, joten kurssi sopii myös aroille tai reaktiivisille koirille. 

Kurssiin sisältyy luento, 5 harjoituskertaa sekä hajupullo. 

Max 4 koiraa/ryhmä

 

************

LAJIESITTELY

K9 Nose Work on vuonna 2008 USA:ssa kehitetty harrastuslaji koirille. Alun alkaen tämä nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin rescuekoirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, miten paljon aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien saataville. Nykyisin K9 Nose Work on USAssa nopeasti suosiotaan kasvattanut kilpailulaji, johon on koulutettu jo yli 5 000 koiraa (k9nosework.com).

Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille. Koira voi olla pieni tai suuri, rohkea tai arka, kolmijalkainen, kuuro tai sokea. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta on riittävä. Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin laji sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille.

Nose Workin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Lajin henkeen kuuluu, ettei tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ole. Koulutusmenetelminä suositaan palkitsemiseen pohjautuvia menetelmiä.

Nose Work on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella kursseilla tavoitteenaan kokeet / kilpailut.

Hinta alk.140.00 €

Vaihtoehdot

Tuote Hinta Varastosaldo
Pe klo 18.30 - 19.30, 15.11 - 20.12140.00 €1 kpl
Pe klo 19.30 - 20.30, 17.1 - 21.2140.00 €0 kpl
Ti klo 19.30 - 20.30, 11.2 - 17.3140.00 €2 kpl
Ma klo 19.30 - 20.30, 16.3 - 27.4 (HUOM ei tuntia 13.4)140.00 €3 kpl