Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kuvateksti

Kuten monet muutkin eläinalalla työskentelevät, olen elänyt ikäni erilaisten eläinten parissa. Minulla on ollut marsuja, kaneja, kissoja ja koiria ja on kotoa löytynyt myös hevonen ja kaksi vuohta!

Pitkään eläimet ja niiden kouluttaminen olivat vain harrastus. Niiden kanssa touhuttiin ja harrastettiin monenlaista, mutta ennen kaikkea ne olivat parhaita ystäviä, perheenjäseniä ja harrastuskavereita. Vasta päätettyäni jättää urani yliopistossa aloin vakavasti harkita elinikäisen unelman toteuttamista ja hakeuduin opiskelemaan eläinten koulutusta.

Olen valmistunut Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta ensin eläinkouluttajaksi ja myöhemmin ongelmakoirakouluttajaksi. Vuonna 2016 suoritin myös eläintenhoitajan ammattitutkinnon osaamisalana eläinten kouluttaminenTutkintojen lisäksi olen kartuttanut taitojani pitkin matkaa erilaisissa seminaareissa ja koulutuksissa. Tällä hetkellä opiskelen hajutyöskentelyä, joka kiinnostaa enemmän ja enemmän mitä syvemmälle aiheeseen pääsen. Olen myös Nose Work Finland ry:n hyväksymä Nose Work -ohjaaja.

Koulutan myös tulevia eläin- ja ongelmakoirakouluttajia Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Kouluttajien kouluttaminen on monessa mielessä aivan parasta oppia, sillä se pakottaa miettimään ja analysoimaan jatkuvasti myös omia käsityksiä kouluttamisesta, eläimistä ja niistä ihmisistä joita ohjaa. Toisten kouluttajien opettaminen on antanut minulle hurjasti ahaa-elämyksiä, ideoita ja myös kykyä ymmärtää erilaisista lähtökohdista tulevien koirakoiden tarpeita. 

Kouluttajana haluan välittää myös asiakkaille sen innon ja innostuksen joilla itsekin jatkuvasti suhtaudun eläinten kykyyn oppia uusia asioita, joskus jopa kouluttajasta huolimatta. En halua urautua opettamaan aina vain tiettyjä käytöksiä tietyillä tavoilla edes harrastuslajeissa, vaan haluan löytää juuri koulutettavalle koirakolle parhaan tavan oppia ja opettaa. Teknisten ja mekaanisten taitojen lisäksi haluankin korostaa koulutuksessa sekä luovuutta että herkkyyttä lukea ja ymmärtää sitä kullakin hetkellä koulutusprosessin kanssasi jakavaa eläintä. 

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n sekä Suomen Eläinkouluttajakillan jäsen ja sitoutunut noudattamaan Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n eettisiä sääntöjä. Tämä takaa asiakkaalle, että koulutuksessa käytetyt metodit ovat laadukkaita ja nojaavat tutkittuun tietoon eläinten oppimisesta ja käyttäytymisestä. Käyttämistäni koulutusmenetelmistä löydät lisää tietoa koulutusmenetelmät-sivulta

Tällä hetkellä kotonani asustaa kolme lapinkoiraa, perheen kakara Unna, Unnan "isosisko" Ailu ja vanhempi herra Halti. Unna on kova käyttämään nenääsä, joten Nose Work on sille luontainen laji. Nosen lisäksi tykkäämme myös tokosta, jota treenataan ahkerasti. Ailun kanssa harrastamme kaikenlaista. Pääosin Nose Workia ja erilaisten temppujen opettelua. Mutta kokeilemme mielellämme myös kaikenlaista muuta, kuten matkimalla kouluttamista tai käsitteiden opettelua. Halti on nykyisin jo eläkkeellä, mutta kehonhallintaa ja lihaksia treenaavia "temppuja" tehdään päivittäin. 

Lapinkoirien lisäksi perheeseen kuuluu 4 vuotias kolli Herra Pikkarainen, jonka kouluttaminen on lähtenyt hyvään vauhtiin. Kissan kouluttaminen on loistava tapa kyseenalaistaa omia kouluttamiseen liittyviä oletuksiaan. Se vaatii toisenlaista tekniikkaa, uudenlaisten palkitsemisen tapojen miettimistä ja ennen kaikkea kärsivällisyyttä!