Kerttu Kaikkonen
Kouluttaja / AVA3
Olen espoolainen agilityvalmentaja, yksi Suomen Agilityliiton liittokouluttajista ja toinen Koira ohjaksissa -podcastin tekijöistä. Agilityvalmentajana painotan ennen kaikkea onnistumisen iloa, perustaitojen tärkeyttä, sekä koiran että ohjaajan oman ajattelun kehittämistä ja vastuun ottamista omasta kehittymisestä. Kohtaan kaikki ohjaajat ja koirat yksilöinä ja nautin siitä, että pääsen auttamaan kullekin toimivien ratkaisujen löytämisessä!


Valmentaminen on nyt jo pidempään ollut minulle se ykkösprioriteetti rakkaan lajin parissa ja olen panostanut erityisesti siinä kehittymiseen. Oma agilityharrastukseni alkoi vuonna 2008, kun pääsimme ensimmäisen koirani länsigöötanmaanpystykorva Freyan (2007-2020) kanssa agilityn alkeiskurssille. Apuvalmentajaksi minut houkuteltiin muutaman vuoden päästä ja valmentamisesta tuli nopeasti tärkeä osa elämääni. Kisaaminen ei ole agilityssä juurikaan houkutellut ja itseasiassa harrastusvuodet ohittivat juuri vastikään virallisten kisastarttien määrän - samaa ei kovinkaan moni tässä vahvasti kilpailuhenkisessä lajikulttuurissa voi sanoa! ;) Kisakokemusta olen kyllä teininä hankkinut ratsastuksen parista ihan riittävästi, vaikka ratsastus sittemmin onkin jäänyt pois kuvioista. Vuosien aikana olen valmentanut kaikentasoisia ja -ikäisiä ohjaajia ja kaikenkokoisia ja -rotuisia koiria, ja kaikki tavoitteistaan tai lähtökohdistaan riippumatta ovat tietenkin yhtälailla tervetulleita treeneihini! Sydämeni sykkii erityisesti koiran motivoinnin ja vireenhallinnan sekä perustaitojen suuntaan, niin harrastuslajeissa kuin arkihommissakin.


Jatkuva kehittyminen on minulle ensisijaisen tärkeää, ja olenkin parhaillaan viimeistelemässä eläintenkouluttajan ammattitutkintoa. Ennen oppilaitokseen hakeutumista suoritin Eläinkoulu Vision kouluttajakoulutukset. Minulla on Suomen Agilityliiton myöntämä agilityvalmentajan (AVA3) pätevyys ja olen suorittanut myös mm. Varalan urheiluopiston Voiman polku -valmentajakoulutuksen (taso 1). Nykyään koulutan Suomen Agilityliiton liittokouluttajana muita agilityvalmentajia liiton valmentajakoulutuksissa ja olen tuottanut valmentajakoulutuksiin myös sisältöjä ollessani liitolla ihan palkkatöissä (2019-2021). Olen Suomen Valmentajien jäsen ja Suomen Eläintenkouluttajien kannatusjäsen.


Taloudessamme on tällä hetkellä kaksi bordercollieta, Isla (s. 2013) ja Cosmo (s. 2018). Astetta haasteellisemman Cosmon kanssa harrastamme arkijuttujen lisäksi rennosti agilityä, ja Isla on valitettavasti jo eläköitynyt agilityuraltaan rikkinäisen olkapään takia, joten pääsee lähinnä virkistämään mieltään satunnaisten tokoilujen muodossa. Agilityn lisäksi olen treenaillut Islan kanssa tokoa ja rallytokoa (RTK1:n verran), Cosmo sen sijaan on päässyt tutustumaan mm. noseworkiin ja suojeluun. Koiravahvuuteen laskettaneen myös äitini uunituore länsigöötanmaanpystykorva Mårten (s. 2022), jonka kanssa vasta aloittelemme agilityn perustaitoihin tutustumista ja hiljalleen rakentelemme yhteistyötä.


Treeneissä nähdään! :)
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.