Sara Viljaranta
Eläintenkouluttaja (AT)/AVA1
Olen Sara Viljaranta, 31 vuotias Kirkkonummelainen. Olen valmistunut vuonna 2020 eläintenkouluttajan ammattitutkintoon Taitotalosta (ent. Amiedu) ja minulla on kotona kaksi koiraa. Valkoinenpaimenkoira Kide on 4,5 vuotias narttu ja sekarotuinen rescue-koira Della on 2,5 vuotias.  Lisäksi suoritin keväällä 2021 AVA1 (agilityn apuvalmentaja) koulutustunnuksen.

Vanhemman koirani kanssa olen harrastanut agilityä, tokoa, nose-workia ja hakua, ja Kide rakastaakin kaikkea mahdollista tekemistä. Nuoremman koirani kanssa olen myöskin puuhaillut jonkin verran agilityn ja tottiksen parissa koirani ja itseni iloksi. Luonani on lisäksi asustellut muutamia rescue-koiria kotihoidossa odottelemassa loppuelämän kotia, ja kodittomien eläinten auttaminen onkin itselleni sydäntä lähellä.

Omat koirani ovat kuin yö ja päivä; Kide on kiihkeä ja erittäin herkästi reagoiva koira jolta ei ikinä lopu into työntekoon, kun taas Della on temperamentiltaan rauhallinen, hieman arka ja paljon vaikeampi motivoida työntekoon. Dellan kanssa olenkin treenatessa todella saanut käyttää mielikuvitusta siinä että löydän sille motivoivat palkat. Näin erilaisten koirien kanssa puuhailu onkin kehittänyt ammattitaitoani todella paljon, ja pystyn mukautumaan erilaisten koirien kouluttamiseen ja tarpeisiin.

Koirien lisäksi minulla on vankka kokemus hevosista; olen valmistunut vuonna 2011 Ypäjän Hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi, ja pidänkin osa-aikaisesti myös ratsastustunteja. Minulla on koirieni lisäksi 1 vuotias fwb-varsa, jonka kanssa puuhailen paljon maasta käsin ja tulevaisuudessa olisi tarkoitus saada siitä kisakumppani kouluradoille.


Eläinten kouluttaminen on siitä ihana ala, että aina oppii uutta ja on mahtavaa nähdä miten eläimet ja niiden omistajat saavat ahaa-elämyksiä ja hitsautuvat paremmin yhteen yhteisen tekemisen myötä. Kouluttaessani pyrin siihen että koirakolle jää harjoittelusta positiivinen mieli ja ohjeistan selkeästi, johdonmukaisesti ja ystävällisesti. Tervetuloa mukaan kursseillen
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.